fysiotherapie De Dommel; De Dommel Boxtel; fysio Boxtel

Zelfstanding in uw eigen omgeving met ergotherapie

Het kan zijn dat u door een beperking, ziekte of handicap niet (meer) alle dagelijkse activiteiten in uw eigen omgeving  naar tevredenheid kunt uitvoeren. Met ergotherapie helpen we u zelfstandiger te zijn. Dit doen we met behulp van tips, aanpassingen, hulpmiddelen en trainingen. 

Ergotherapie door de fysio in Boxtel

Een voorbeeld van ergotherapie: stel, het lukt u niet meer om een maaltijd te bereiden omdat u de aardappels niet geschild krijgt. Onze ergotherapeutkomt bij u langs om te kijken wat en waarom het niet meer lukt. Als u bijvoorbeeld pijn heeft in uw handen kunnen we u een nieuw hulpmiddel geven. Zo is er een aangepast mes dat we u kunnen geven en zijn er andere manieren om gekookte groenten af te gieten. Met de juiste begeleiding lukt het wel. 

http://www.fysiotherapiededommel.nl/upl/website/uploads/FolderontwerpFysioDommel2014ErgotherapieFINAL.pdf

Behandeling

De behandeling vindt plaats op de plek waar het probleem zich voordoet, bijvoorbeeld bij u thuis of op het werk. U kunt ook een afspraak maken in de praktijk. Ergotherapie is voor iedereen toegankelijk. Met een verwijzing van uw arts kunt u een afspraak maken bij Fysiotherapie De Dommel.

Neem contact op

Beter Thuis

Thuis wonen en zelfstandig leven; iets wat veel ouderen willen, maar niet altijd mogelijk is. Om senioren te helpen zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen is De Dommel gestart met het project Beter Thuis. Een onderdeel van het project is valpreventie. Naarmate u ouder wordt, vermindert uw evenwichtsgevoel. Tijdens de training begeleiden we u bij balansoefeningen.

Ook kijken we bij u thuis naar valrisico’s en geven we tips hoe u een valpartij kunt voorkomen. Onder begeleiding van onze therapeuten streven we ernaar u zo vitaal mogelijk te houden. U kunt ook meedoen met de groepslessen medische trainingstherapie. Mocht u extra hulp nodig hebben en heeft u ondersteuning nodig bij het aanvragen van een bijvoorbeeld een scootmobiel? Onze ergotherapeut is een expert op het gebied van hulpmiddelen en ouderenvoorzieningen. 

Onze arbeidsfysiotherapeut inschakelen?
http://www.fysiotherapiededommel.nl/upl/website/uploads/FolderontwerpFysioDommel2014BeterThuisFINAL.pdf