fysiotherapie Boxtel; manuele therapie; Fysio De Dommel;

Fysiotherapie van De Dommel in Boxtel

Jong of oud: jaarlijks brengen miljoenen mensen een bezoek aan de fysiotherapeut. Ze hebben klachten over hun houding of hebben pijn tijdens alledaagse bewegingen. Het kan komen door een sportblessure, omdat het lichaam ouder wordt of omdat u opeens een verkeerde beweging maakt en de pijn erin schiet. Wat de reden ook is dat u belemmerd wordt in uw dagelijkse activiteiten, de fysio’s van De Dommel in Boxtel gaan op zoek naar de oorzaak en stellen een goed behandelplan op.

Fysiotherapie

Bij een eerste consult vormt onze fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten door vragen te stellen en u te onderzoeken. Op basis hiervan wordt een behandelplan opgesteld. We werken volgens vaste richtlijnen, maar uiteindelijk is iedere behandeling maatwerk. Globaal gezien zijn er 3 soorten behandelingen: bewegingstherapie, massage en fysische therapie. Vaak worden ze gecombineerd. Daarnaast zorgen onze fysiotherapeuten voor preventie, advies, voorlichting en begeleiding om herhaling en verergering van de klachten te voorkomen. 

Revalidatie

Na een heup-, knie-, schouderoperatie, sportblessure of hernia is het revalidatietraject erg belangrijk. Onze fysiotherapeuten zijn ervaren en zorgen voor de juiste begeleiding, zodat u goed herstelt. Wanneer het herstel voorspoedig verloopt, traint u in onze oefenzaal, zodat u sneller in staat bent zelfstandig te bewegen. De behandeling kenmerkt zich door een actieve en dynamische aanpak van de klachten.

De algemene behandel- en revalidatiedoelen zijn:

  • herstel van flexibiliteit, kracht, coördinatie en conditie
  • controle krijgen over dagelijkse bewegingen, bijvoorbeeld met behulp van tape of een brace
  • veilig en zelfverzekerd dagelijkse activiteiten kunnen ondernemen en sporten

Uw behandeling is maatwerk. Een stapsgewijs traject vullen we aan met specifieke oefeningen en een thuisprogramma, zodat u optimaal herstelt. Preventie is belangrijker dan behandelen. De fysiotherapeuten van De Dommel zullen u altijd goed adviseren over hoe een herhaling van de klacht of blessure voorkomen wordt. 

Goed revalideren?

Verwijzing en vergoeding

Sinds 2006 heeft u geen verwijsbrief meer nodig. Wanneer u zonder verwijzing bij onze praktijk komt, zal een van de fysiotherapeuten eerst een screening uitvoeren. Voor fysiotherapie gelden wettelijk vastgestelde maximumtarieven. De behandeling wordt geheel of gedeeltelijk vergoed door uw zorgverzekeraar, afhankelijk van uw polis. 

Tarieven

Arbeidsfysiotherapie

Als werknemer wilt u in een prettige omgeving uw beroep uitoefenen. Als werkgever heeft u graag gezonde en tevreden werknemers. Fysiotherapie De Dommel biedt u verschillende mogelijkheden om de werkomgeving te onderzoeken, de werkplek te verbeteren en werknemers te trainen en te coachen. Denk hierbij  aan preventieadvies, multidisciplinaire interventiemodules, een werkplekbezoek, een belastbaarheidstraining of een tiltraining op het werk.

Onze arbeidsfysiotherapeut inschakelen?