fysiotherapie Boxtel; manuele therapie; Fysio De Dommel;

Wees een vitale senior door geriatrie

Geriatrie is bedoeld voor ouderen bij wie sprake is van lichamelijke achteruitgang. Gaat dit samen met klachten of beperkingen dan kunt u bij de fysiotherapeuten van De Dommel in Boxtel terecht.

Hoe jong voelt u zich nog?

Naarmate u ouder wordt, merkt u dat dingen die altijd vanzelf gingen nu niet meer zo makkelijk gaan. Mentaal is alles nog in orde, maar als het voelt alsof uw lichaam u in de steek laat, kan geriatrie een oplossing zijn. De geriatriefysiotherapeut is gespecialiseerd in onderzoek en behandeling van ouderen. Bij De Dommel is Rosanne van Hoesel de aangewezen persoon voor geriatrie fysiotherapie.

Situaties waarbij een geriatriefysiotherapeut kan helpen:

  • na een botbreuk
  • voor of na een operatie
  • bij slijtage aan de heup of knie
  • bij dementie of Alzheimer
  • bij de ziekte van Parkinson
  • na een beroerte
  • in de terminale fase, als u bedlegerig bent.

Verwijzing en vergoeding

Geriatrie fysiotherapie wordt door de aanvullende verzekering vergoed. Indien u aan huis behandeld wordt, hebben we een verwijzing van de huisarts of specialist nodig. U kunt ook zonder verwijzing bij de praktijk zelf terecht. Mocht er sprake zijn van een chronische aandoening, dan is een verwijzing soms alsnog noodzakelijk. 

Meer weten?

De geriatriebehandelingen

Een behandeling kan zowel bij u thuis als in de praktijk plaatsvinden. Dit is afhankelijk van uw gezondheid en mobiliteit. Tijdens een eerste kennismaking bespreken we uw gezondheidstoestand.

We kijken wat we voor u kunnen betekenen en stellen een behandelplan op. De uiteindelijke behandeling bestaat met name uit oefentherapie die gericht is op het herwinnen van en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid.

Als geriatrie fysiotherapeut adviseren en begeleiden we ook gezinsleden en eventuele mantelzorgers over het ziektebeeld, de prognose, behandeling en hulpmiddelen. Hierbij kan samenwerking met de ergotherapeut een belangrijke rol spelen. 

Zo lang mogelijk thuis blijven wonen

U wilt zo lang mogelijk in uw eigen huis blijven wonen, maar omdat u minder mobiel wordt en meer hulp nodig blijkt te hebben is dit soms lastig. Daarom is De Dommel gestart met het project ‘Beter Thuis’, bedoeld voor 65-plussers die op een veilige en zelfstandige manier thuis willen blijven wonen. Onze geriatrie fysiotherapeut en ergotherapeut begeleiden en adviseren u. 

Meer informatie over Beter Thuis