Een vitale senior door geriatrie fysiotherapie

Geriatrie is bedoeld voor ouderen bij wie sprake is van lichamelijke achteruitgang.
Gaat dit samen met klachten of beperkingen dan kunt u bij de fysiotherapeuten van De Dommel in Boxtel terecht. 

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Naarmate u ouder wordt, merkt u dat dingen die altijd vanzelf gingen nu niet meer zo makkelijk gaan. Het kan voelen alsof uw lichaam u in de steek laat. Daarnaast kan het invloed hebben op uw sociale leven, omdat u bijvoorbeeld minder makkelijker de deur uit gaat.
Een geriatrie fysiotherapeut is gespecialiseerd in onderzoek en behandeling van ouderen. De behandeling is vooral gericht op het herwinnen van en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid. Bij de Dommel zijn Pien van Bommel en Rosanne van Hoesel de aangewezen personen voor geriatrie fysiotherapie.

Situaties waarbij wij kunnen helpen:

  • Onzekerheid bij lopen, balans- en valproblemen
  • Artrose, reuma, osteoporose
  • Spierziekten, dementie, beroerte
  • Revalidatie na een nieuwe heup of knie
  • Hart-, vaat- en longaandoeningen

Verwijzing en vergoeding

Geriatrie fysiotherapie wordt uit de aanvullende verzekering vergoed. Als u aan huis behandeld wordt, hebben we een verwijzing van de huisarts of specialist nodig. U kunt ook zonder verwijzing bij de praktijk zelf terecht. Mocht er sprake zijn van een chronische aandoening, dan is een verwijzing soms alsnog noodzakelijk. Uw therapeut zal u hier juist over informeren. 

Meer weten?

De omgeving erbij betrekken

Als geriatrie fysiotherapeut adviseren en begeleiden we ook gezinsleden en eventuele mantelzorgers over het ziektebeeld, de prognose, behandeling en hulpmiddelen. Hierbij kan samenwerking met de ergotherapeut, praktijkondersteuner, huisarts of thuiszorg van belang zijn. Wij hebben een goed netwerk om ons heen van diverse hulpverleners om u samen de beste zorg te kunnen geven met veel persoonlijke aandacht. 

Indien nodig ook bij u thuis!

Wij behandelen zowel in de praktijk in het Senioren Behandelcentrum als bij ouderen thuis. Voor wie niet in de praktijk behandeld kan worden, komen wij graag aan huis. Dit kan zijn in verband met afname van mobiliteit of bijvoorbeeld na een operatie. Soms kiezen wij er bewust voor om iemand thuis te behandelen, omdat hier de problemen zich vaak voor doen. U wilt natuurlijk zo lang mogelijk in uw eigen huis blijven wonen, maar als u minder mobiel wordt en meer hulp nodig heeft kan dit soms lastiger zijn. Soms kiezen wij er in dat geval bewust voor om te behandelen in de thuissituatie om de behandeling zo functioneel mogelijk te laten zijn! Dit zal altijd me u persoonlijk afgestemd worden.