fysiotherapie Boxtel; manuele therapie; Fysio De Dommel;

Manuele lymfedrainage en oedeemtherapie van De Dommel

Het kan voorkomen dat u last heeft van overtollig lymfevocht, bijvoorbeeld omdat u bent geopereerd. Hierdoor gaat bewegen moeilijker en wordt u belemmerd in uw dagelijkse doen. Met manuele lymfedrainage en oedeemtherapie van onze fysio in Boxtel zorgen wij ervoor dat we het weefsel weer losmaken en u makkelijker beweegt. 

Lymfoedeem

Manuele lymfedrainage is een massagetechniek om overtollig en opgehoopt lymfevocht (ook wel oedeem genoemd), af te voeren naar ons lymfestelstel. 

Oedeem doet zich voor bij sommige ziektes en aandoeningen en ook vaak na bepaalde operaties. Oedeemtherapie bestaat naast de lymfedrainage ook uit oefentherapie. 

Techniek oedeemtherapie

Door gebruik te maken van specifieke handgrepen kan de therapeut het vocht verplaatsen naar gebieden in het lichaam waar het lymfesysteem nog intact is. Daarvandaan kan dan de circulatie worden opgenomen. Er zijn ook speciale technieken om fibrotische verhardingen in het weefsel los te maken. Soms is het lymfesysteem intact maar is er voor een beter herstel net een extra zetje nodig. Bij Fysiotherapie De Dommel zorgt lymfe- en oedeemtherapeut Mieke van der Steen voor dat zetje. 

Mieke heeft zich voornamelijk toegelegd op lymfe-oedeemtechnieken van de arm en hand, bijvoorbeeld na een trauma of operatie waarbij de hand dik blijft.