Rosanne van Hoesel

Fysiotherapeut – Master Geriatrie fysiotherapeut – Claudicatiotherapeut – Instructrice Medische Trainingstherapie – Handtherapeut – Leefstijlcoach – Specialisatie neurorevalidatie
BIG-nummer: 79915905804

Mijn naam is Rosanne van Hoesel en ik ben vanaf 2013 met veel plezier werkzaam bij Fysiotherapie De Dommel.
Al vrij snel kwam ik erachter dat ik veel affiniteit heb met de ouder wordende mens. Er kan hierbij sprake zijn van complexe problematiek, waarbij er niet zozeer wordt gekeken naar volledig herstel, maar met name naar het behoud van zelfstandigheid en kwaliteit van leven. Ik voel veel empathie voor ouderen die kwetsbaarder worden en de gebreken en veranderingen die daarbij komen kijken. Zowel op fysiek als op sociaal vlak.
Ik vind het een uitdaging om iemand te kunnen helpen wanneer deze persoon meerdere aandoeningen heeft en er verschillende hulpvragen liggen. Om deze reden heb ik een 4-jarige deeltijd Master Geriatrie afgerond en heb ik mede het Senioren Behandelcentrum opgezet. Naast de behandeling van complexe problematiek bij senioren zijn mijn specialisatiegebieden hart, vaat- en longproblematiek, neurorevalidatie en orthopedie (slijtage, protheses). Hierbij is samenwerking met andere disciplines vaak nodig.
Ik coördineer het Senioren Behandelcentrum bij Fysiotherapie De Dommel en ben aangesloten bij verschillende netwerken waaronder het Geriatrie Netwerk, Hartfalen Netwerk, Chronisch ZorgNet en NAHtuurlijk.
In mijn vrije tijd beoefen ik atletiek op wedstrijdniveau met de specialisatie 800 meter. Hierdoor ben ik vele uren in de bossen en op de atletiekbaan te vinden!