Het seniorenbehandelcentrum van Fysiotherapie de Dommel

Het Senioren Behandelcentrum is gespecialiseerd in de zorg rondom de ouder wordende mens. Veel senioren krijgen te maken met complexe gezondheidsproblematiek. U kunt hierbij denken aan een combinatie van artrose, nieuwe heup of knie, hart -en vaatlijden, een beroerte, dementie, balansproblemen of andere mobiliteitsproblemen. Ouderen worden hierdoor meer afhankelijk van mantelzorgers of hebben een hulpmiddel nodig om zelfstandig te blijven functioneren. Het centrum is bedoeld om ondersteuning te bieden, daar waar problemen zich voor doen.

 
Typ hier je tekst

Een gespecialiseerd team voor seniorenbehandeling

Het Senioren Behandelcentrum biedt een team gespecialiseerd in de ouderenzorg. Er zijn geriatrie fysiotherapeuten, een ergotherapeut en een podoloog. Deze werken samen met uw verzorgers of hulpverleners. Hierbij kunt u denken aan een samenwerking met de thuiszorg, de huisarts, praktijkondersteuner of specialist. In veel gevallen zullen er meerdere hulpverleners betrokken zijn bij uw behandeling, zodat er vanuit verschillende invalshoeken naar uw gezondheid gekeken wordt. Op deze manier kan de best mogelijke zorg geboden worden. 

Een kalme plek
Het Senioren Behandelcentrum heeft een rustige oefenzaal, waarin op een ontspannen manier met u geoefend kan worden. Er is speciale oefenapparatuur voor de ouder wordende mens. Er zijn ook behandelkamers waar u behandeld kan worden door uw therapeut. Daarnaast kiezen wij er soms bewust voor om iemand thuis te behandelen.

Neem contact op

Reuma en Artrose

Vroeger dacht men dat rust het beste hielp bij reuma en artrose. Tegenwoordig is bekend dat gedoseerd bewegen juist goed is. Dit zorgt er namelijk voor dat uw spieren gewrichten soepel blijven. De fysiotherapeut kan u helpen bij een goede houding en geeft u tips om op de juiste manier te bewegen. Zo wordt er geleerd welke oefeningen u thuis kunt doen en welke sport en lichaamsbeweging het meest voor u geschikt zijn. Soms is het nodig om hulpmiddelen te gebruiken (bijvoorbeeld aangespast bestek of een trippelstoel). De ergotherapeut kan u hierbij helpen.

FysioFitness Ouderen

Begin 2015 zijn we gestart met een oefengroep speciaal voor ouderen. Dit initiatief is voortgekomen uit veranderingen in de zorg. Ouderen moeten en willen steeds langer zelfstandig thuis blijven wonen. De vraag naar deze groepen wordt dan ook steeds groter. Momenteel hebben wij meerdere oefengroepen zodat mensen preventief aan hun gezondheid kunnen bijdragen. Zo kunnen ze zo lang mogelijk zelfstandig wonen.

De groep is maximaal 7 personen groot. De training duurt 45 minuten waarbij u begeleid wordt door een fysiotherapeut gespecialiseerd in ouderen. De training staat in het teken van balans, valpreventie, conditie, kracht en lenigheid. Na de gezamenlijke warming-up, gaat u met specifieke oefeningen aan de slag. 

Wij komen bij u thuis!

Voor sommige mensen is het lastig om naar onze praktijk te komen. Bijvoorbeeld omdat iemand minder mobiel is of geen vervoer heeft. In dit geval komen wij graag bij u thuis!
In veel gevallen kan het ook erg nuttig zijn om iemand in de thuissituatie te behandelen. Veel dagelijkse problemen doen zich voor in de thuissituatie. Dit zorgt voor een functionele en praktische behandeling.