Fysio De Dommel; fysiotherapie De Dommel; De Dommel Boxtel; fysio Boxtel

Het seniorenbehandelcentrum van Fysiotherapie de Dommel

Het seniorenbehandelcentrum is gespecialiseerd in de zorg rondom de ouder wordende mens. Veel senioren krijgen te maken met complexe gezondheidsproblematiek. U kunt hierbij denken aan een combinatie van bijvoorbeeld een nieuwe heup of knie, hart- en vaatlijden, dementie, een beroerte, evenwichtsproblemen, slijtage of oedeem in de benen. Ouderen worden hierdoor meer afhankelijk van mantelzorgers of hebben hulpmiddelen nodig om zelfstandig te blijven functioneren. Het centrum is bedoeld om ondersteuning te bieden, daar waar problemen zich voordoen.

Een gespecialiseerd team voor seniorenbehandeling

Het seniorenbehandelcentrum biedt een team gespecialiseerd in de ouderenzorg. Er is een ergotherapeut, een geriatriefysio, een thuiszorgtherapeut, een podotherapeut en een oedeemtherapeut. Deze werken samen met uw verzorgers. In veel gevallen zullen er meerdere hulpverleners betrokken zijn bij uw behandeling, zodat er vanuit verschillende invalshoeken naar uw gezondheid gekeken wordt.

Een kalme plek
Het behandelcentrum heeft een rustige ruimte, waarin op een ontspannen manier met u geoefend kan worden in een zaal. Er is ook een behandelkamer voor 1-op-1-behandelingen. Er is speciale oefenapparatuur voor de ouder wordende mens. Daarnaast doen wij voor minder mobiele patiënten behandelingen aan huis.

Neem contact op

Reuma en Artrose

Vroeger dacht men dat rust het beste hielp bij reuma en artrose. Tegenwoordig is bekend dat gedoseerd bewegen juist goed is. Dit zorgt er namelijk voor dat uw spieren gewrichten soepel blijven. De fysiotherapeut kan u helpen bij een goede houding en geeft u tips om op de juiste manier te bewegen. Zo wordt er geleerd welke oefeningen u thuis kunt doen en welke sport en lichaamsbeweging het meest voor u geschikt zijn. Soms is het nodig om hulpmiddelen te gebruiken (bijvoorbeeld aangespast bestek of een trippelstoel). De ergotherapeut kan u hierbij helpen.

Oefengroep voor senioren

Begin 2015 zijn we gestart met een beweeggroep, gericht op senioren boven de 70 jaar. Dit initiatief is voortgekomen uit veranderingen in de zorg. Ouderen moeten en willen steeds langer zelfstandig thuis blijven wonen. Wij hebben een oefengroep opgezet zodat mensen preventief aan hun gezondheid kunnen bijdragen. Zo kunnen ze zo lang mogelijk zelfstandig wonen.

Wat u van deze Senioren Oefengroep mag verwachten

Elke dinsdagochtend en vrijdagochtend is er om 10.00 uur een training. De groep is maximaal 7 personen groot. De training duurt 45 minuten. Er is een fysiotherapeut aanwezig, gespecialiseerd in geriatrische fysiotherapie. De training staat in het teken van balans, valpreventie, conditie, kracht en lenigheid voor ouderen. Na de gezamenlijke warming-up, wordt u individueel getraind en krijgt u oefeningen voor u specifiek.